Obvestilo ravnateljice – delovanje vrtca od 12. 4. 2021

8 Apr 2021

Spoštovani.

Današnja odločitev vlade je, da se v ponedeljek v vrtec vrnejo vsi otroci, na način delovanja, kot je bil v marcu.

Računamo, da bodo vaši otroci prihajali in odhajali ob enakih urah, kot pred 1. 4. 2021. Strokovni delavci bodo poklicali le tiste starše, katerih otroci so najzgodnejši pri prihodu in najpoznejši pri odhodu.

To pomeni, da so otroci cel dan v mehurčku. Zjutraj in v pozno popoldanskem času je možno združevanje do 6 otrok sosednjih skupin, ker sicer ne moremo kadrovsko pokriti poslovnega časa oddelkov. V nasprotnem primeru bi bili prisiljeni skrajševati poslovni čas posameznega oddelka.

Prosim, ne pozabite:

  • Otrok mora biti v vrtcu do 8.00, da se potem razkužijo kljuke, klopce… in se delovni proces (zajtrk) nadaljuje nemoteno. Čez garderobe je večinoma tudi prehod otrok v umivalnice. V garderobi se ne zadržujte dlje, kot je potrebno.
  • Ob prihodu v vrtec bodite pozorni, na število odraslih v garderobi. Če je gneča, počakajte zunaj. V ta namen bomo tudi sami spremljali število oseb v garderobah.
  • Obvezna nošnja mask za odrasle in razkuževanje ob vstopu v vrtec – tudi če ste covid-19 preboleli ali ste bili že cepljeni (navodilo medicine dela).
  • Redno me obveščajte na mail o morebitni okuženosti vas ali otroka, da reagiramo, če je potrebno romana.epih@vrtec-medvode.si .

V vrtcu in doma ohranjajmo stalne »mehurčke«, da izboljšamo epidemiološko sliko.

Vsa srečanja in druženja še vedno potekajo virtualno. Pogovorne urice do nadaljnjega potekajo na daljavo. Za termin se dogovorite v oddelku s strokovnima delavcema.

Zahvaljujem se vam za spoštovanje pravil in navodil in seveda jih upoštevajte tudi v naprej. Nujno je ohraniti vrtec, delujoč v polnem obsegu.

Lepo pozdravljeni.

Romana Epih, univ.dipl.soc.ped.
Ravnateljica
Telefon: 01 361 90 92
Gsm: 041 832 812

Prilagoditve