Obvestilo ravnateljice

28 Jan 2021

Spoštovani starši.

Prve štiri dni smo uspešno »zvozili«. Zahvaljujemo se vam za dosledno spoštovanje naših navodil v tem tednu, kajti le tako lahko upamo, da se bo stanje izboljšalo in ostanejo vrtci odprti. Za vse nas je to huda preizkušnja.
Hvala tudi, da se držite jutranje – 8.00 ure, da se lahko izvaja delo naprej – zajtrk, ker je v oddelku ena samo oseba in da se razkuži garderoba.
Pri prihodih otrok v jutranjem času smo se uspeli organizirati, tako, da teče dokaj gladko, se je pa pokazalo ozko grlo pri popoldanskih odhodih otrok domov. Prosim vas, da ne vstopate v garderobo, če je »polna« ter se ne zadržujete dlje kot je potrebno.
Še vnaprej ostajajo v veljavi ukrepi, ki so že znani, lahko pa jih preberete na vseh vhodih v vrtce in v prejšnjih obvestilih. Hvala, da jih spoštujete.

Danes smo dobili novo okrožnico za delovanje vrtcev od 1. 2. 2021, dalje. Celotni okrožnici najdete na dnu strani v priponkah.

Citiram razdelek na drugi strani okrožnice.

»Vrtci, ki se nahajajo v »rdečih« regijah, nadaljujejo z izvajanjem dejavnosti v polnem obsegu, ob upoštevanju preventivnih zaščitnih ukrepov za zajezitev širjenja okužbe z virusom SARS-CoV-2.
V »črnih« regijah, v katerih je  z odlokom začasno prepovedano zbiranje ljudi v vrtcih in vrtec zagotavlja le nujno varstvo, bodo starši, katerih otroci vrtca ne bodo obiskovali, plačila oproščeni. Pravno podlago določa Zakon o interventnih ukrepih za omilitev posledic drugega vala epidemije COVID-19 (Uradni list RS, št.175/20in203/20–ZIUPOPDVE).«

Kot razumem besedilo, je brezplačen vrtec samo še v »črnih regijah«. To besedilo pa povozi prejšnjo okrožnico MIZŠ, v kateri, navajam:
»6.  točka. PKP8 Vlada RS že pripravlja, vanj pa bo vključena tudi določba, ki bo omogočala, da bodo starši, ki otrok v času epidemije ne bodo pripeljali v vrtec, upravičeni do oprostitve plačila. Določba bo veljala tako za javne, kot tudi za zasebne vrtce.«
V novem PKP8, te določbe ni. Kako bo s plačilom oskrbnine za čas od 26. 1. 2021, ne morem nič več reči z gotovostjo. Odprti smo na »polno« in kot razumem, je plačilo za vse, kot je bilo pred epidemijo. Ob odsotnosti otroka, se odšteje prehrana. Tistim, ki ste otroke v tem tednu še imeli doma, se lahko zgodi, da boste dobili obračunane dneve, brez prehrane. Počakajmo na obrazložitev MIZŠ.

Pri obveščanju vas staršev, sem ravnala v skladu z okrožnicami in navodili. Kako bo tekla zgodba v nadaljevanju, še ne vem.

Jutri bom na MIZŠ in vlado naslovila pismo, v katerem bom opozorila na nepravilnosti in zavajanje javnosti.
Takoj, ko dobim nove informacije, vas obvestim.

Hvala za razumevanje in potrpežljivost.

Lepo pozdravljeni.

Romana Epih, univ.dipl.soc.ped.
Ravnateljica
Telefon: 01 361 90 92
Gsm: 041 832 812

Okrožnica – Odpiranje_dejavnosti_20.1.2021

Okrožnica_izvajanje_VIZ_odlok_od_ 1.2.2021_dalje

Prilagoditve