Obvestilo ravnateljice o delovanju vrtca od 6.12.2021

30 Nov 2021

Trenutno sta dva oddelka otrok iz Ostržka v karanteni, okuženi sta dve odrasli osebi in dva otroka.

Na podlagi okrožnice MIZŠ in trenutnega epidemiološkega stanja, uvajamo nazaj prakso mehurčkov s ponedeljkom, 6. 12. 2021, kar pomeni:

  • Oddelek otrok deluje kot mehurček; otroci različnih oddelkov se med seboj ne mešajo (prehajamo na sistem, ki ga že poznamo iz preteklosti) .
  • Z namenom zmanjšanja stikov med otroci in preprečevanja širjenja virusa ni združevanja otrok različnih oddelkov pri izvajanju dodatnih dejavnostih, tako v prostorih vrtca, kot tudi izven prostorov vrtca.
  • Organiziranje dogodkov in dejavnosti druženja v mesecu decembru in do nadaljnjega odpovedujemo.
  • Začasno ne bo gibalnih in angleških uric, DSP otrokom, ostaja.

Strokovni delavci vas bodo povprašali kdaj zjutraj boste otroka pripeljali in kdaj popoldan odpeljali. Otrok je lahko v vrtcu največ 9 ur. Glede na podatke, bomo prilagodili delovni čas posameznega oddelka. V primeru, da se nam kadrovsko nikakor ne izide, bomo poslovalni čas premikali tako zjutraj, kot popoldan.

Prosim, ne pozabite:

  • Otrok mora biti v vrtcu do 8.00, da se potem razkužijo kljuke, klopce … in se delovni proces (zajtrk) nadaljuje nemoteno. Čez garderobe je večinoma tudi prehod otrok v umivalnice. V garderobi se ne zadržujte dlje, kot je potrebno.
  • Ob prihodu v vrtec bodite pozorni, na število odraslih v garderobi. Če je gneča, počakajte zunaj. V ta namen bomo tudi sami spremljali število oseb v garderobah.
  • Obvezna nošnja mask za odrasle in razkuževanje ob vstopu v vrtec – tudi če ste covid-19 preboleli ali ste bili že cepljeni.
  • Redno me obveščajte na mail o morebitni okuženosti vas ali otroka, da reagiramo, če je potrebno romana.epih@vrtec-medvode.si .

V vrtcu in doma ohranjajmo stalne »mehurčke«, da izboljšamo epidemiološko sliko.

Vsa srečanja in druženja potekajo virtualno. Pogovorne urice do nadaljnjega potekajo na daljavo. Za termin se dogovorite v oddelku s strokovnima delavcema.

Novost: Na naši spletni strani, pod obvestili, najdete naš e-novičnik, ki ga iz internega e-glasila, prenašamo na splet. Oddelki predstavljajo kratke novice, dogodke in zanimivosti. Vabljeni k ogledu.

Zahvaljujem se vam za spoštovanje pravil in navodil. Upoštevajte jih tudi v naprej. Nujno je ohraniti vrtec, delujoč v polnem obsegu.

Prilagoditve